Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Tintoretto: Szent Ágnes csodája
7 tőrrel átszúrt szív
A romániai püspökök elutasítják a bukaresti székesegyház mellé építendő felhőkarcoló tervét
2009-10-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Az elmúlt napokban zajlott a romániai püspöki konferencia őszi plenáris ülése a Szatmári Egyházmegyében. A római és a görög-katolikus püspökök a közel 2 millió hívő nevében sajtóközleményben adtak hangot aggodalmuknak, mivel nagy veszélynek van kitéve a Szent József székesegyház, amely a bukaresti főegyházmegye legfontosabb istentiszteleti helye.
Egy 19 emeletes felhőkarcoló szálloda vitatott építési terve ugyanis súlyosan fenyegeti az épület integritását. A projektet évek óta ellenzi a bukaresti főegyházmegye.

A romániai püspöki konferencia felhívást tett közzé a válságban levő család védelmében is, amelytől az egyház és a társadalom élete függ. A főpásztorok ellenzik a genetikai manipuláció, a mesterséges megtermékenyítés minden formáját, valamint a prostitúció és a drogok legalizálását. Ezek a témák jelenleg az országban folyó viták középpontjában állnak.
A közeledő elnökválasztás kapcsán a püspökök egy másik közleményben arra buzdítják a keresztényeket és minden jóakaratú embert, hogy menjenek el szavazni. A hívők töltsenek be aktív és alapvető szerepet a keresztény értékek védelmében és előmozdításában a Szentírás és az egyház tanításával összhangban – hangsúlyozzák a romániai főpásztorok.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép