Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Telizsák
Szent Johanna
Megkezdődött Pécsett a Taizéi találkozó 1956 jegyében
2009-10-23 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 23-án nyitotta meg kapuit a háromnapos ökumenikus találkozó, amelyre több ezer fiatalt várnak a környező országokból. A Magyar Kurír interjút készített a Taizéi Közösség egyetlen magyar testvérével. András különleges nézőpontból tekint a találkozóra, amelyre éppen 20 évvel az 1989-es pécsi találkozó után kerül sor.
„Akkoriban Kelet és Nyugat fiataljai találkozhattak, és ez nagy dolog volt. (...) Most, 20 évvel később az a fontosabb, hogy a környező országok fiataljai is megismerhessék egymást. Szeretnénk, hogy ez a találkozó egyfajta jel legyen. Szeretnénk megmutatni, hogy a sokszor ellentétekkel, feszültségekkel terhes múlttal rendelkező országok fiataljait ugyanazok a legfontosabb kérdések foglalkoztatják, és ugyanaz a mély vágy él bennük: Hogyan fedezhetem fel, hogy mire hív az Isten? Hogyan szól hozzánk az Isten? Hogyan imádkozhatok?”

Az 1956-os forradalom évfordulója éppen a találkozó kezdetére esik. Ennek kapcsán András testvér elmondta: a magyar nemzeti ünnepről nem elsősorban történelmi szempontok alapján emlékeznének meg. Az évfordulót úgy szeretnék megjeleníteni a találkozón, hogy a forradalom egy-egy lényegi vonását kiemelik. Például azt, hogy az életünkben hogyan van jelen a szabadság, amiért annyian küzdöttek 1956-ban. Vagy körüljárni a szabadság – felelősség – elköteleződés témakörét. Ugyanezen a szálon kapcsolódhatnak a találkozóhoz az 1989-es év jelentős eseményei is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép