Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vértesszőlősi Kisboldogasszony főoltár
Rózsafűzér
Templomszentelés Kesznyétenben
2009-10-24 Forrás: Magyar Kurír
Kesznyétenben a reformáció korától nem volt katolikus templom. A néhány katolikus család alkalmanként vehetett részt egy magánházban bemutatott szentmisén. Ternyák Csaba egri érsek október 18-án szentelte fel a község új, Árpád-házi Szent Erzsébetről elnevezett templomát és közösségi házát.
A település központjában biztosított telket az építkezéshez az önkormányzat, és Kuklay Antal kanonok, körömi plébános szervezésében, belga építőipari szakközépiskolások önkéntes munkájával, továbbá a helyi hívek és az érsekség anyagi támogatásával készült el az új templom.

A missziós vasárnapon tartott szentmisén a kerület plébánosai mellett a helyi és környékbeli református lelkészek is részt vettek és köszöntötték az érseket és az építkező, tudós plébánost. Kuklay atya a szentmise végén Szent Erzsébet életének egy kevéssé ismert epizódjáról beszélt, amikor a szent az ispotályban ápolta, etette a betegeket. Nagy tüzet raktak a szolgálók, amely mellett Erzsébet megmosta a koldusok lábát, újra megetette őket, s ezután mondta szolgálóinak: mindig mondtam nektek, hogy az embereket csak boldoggá kell tenni. Ezt a jelenetet örökítette meg Jáger Margit keramikus művész, munkája az új templom homlokzatát díszíti, s emlékezteti a kesznyétenieket a felekezetek fölött érvényes missziós parancsra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép