Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Gyerekeknek
Jézus ábrázolás
Száz éves a Pápai Biblikus Intézet: az egyház által értelmezett Isten szava adjon erőt a híveknek a szekularizált világban
2009-10-27 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek hétfőn délben a Vatikánban fogadta az intézet tanárait, növendékeit és dolgozóit, akik mintegy négyszázan vettek részt a pápai audiencián. Nevükben Zenon Grocholewski bíboros, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusa üdvözölte a Szentatyát.
Benedek pápa köszönetet mondott a jezsuita generálisnak, P. Adolfo Nicolásnak és rendtársainak, akikre X. Piusz száz évvel ezelőtt rábízta az intézet vezetését. Ma hatvan különböző nemzetiségű diák tanul az intézet falai között.

A pápa beszédében rámutatott a Dei Verbum k. zsinati konstitúció jelentőségére, amely megújult lendületet adott a biblikus tanulmányoknak. Emlékeztetett rá, hogy a dokumentum kidolgozásában teológusként maga is részt vett. A Pápai Biblikus Intézet százéves jubileuma alkalmat ad a mérlegkészítésre és egyben az elérendő célok kitűzésére is. Továbbra is az a feladat, hogy a Bibliát közel vigyék a hívőkhöz, akik így megfelelően tudnak válaszolni a mai kor kihívásaira. A Szentírás legyen nemcsak a teológia lelke, hanem a spiritualitás és a hit forrása is minden Krisztushívő számára - mondta a Szentatya. Az intézet legyen továbbra is a magas szintű biblikus kutatás és a szentírástudósok képzésének egyházi központja. (Eddig több mint hétezer biblikus tanár végezte itt tanulmányait.)

A II. Vatikáni Zsinatot követően nagyobb hangsúlyt kapott Isten szava az egyház életében és küldetésében. Isten szavának hiteles értelmezése pedig az egyház feladata, melyet megfelelő intézményein keresztül végez - közéjük tartozik a centenáriumát ünneplő Pápai Biblikus Intézet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép