Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Medjugorje kegytemplom
VI. Adorján
Doktrinális kérdésekről folyt az első megbeszélés a Vatikánban a Szent X. Piusz Testvériség tagjaival
2009-10-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Hétfőn délelőtt a Hittani Kongregáció és az Ecclesia Dei Pápai Bizottság székhelyén tartotta első találkozóját az a tanulmányi bizottság, amelyet az Ecclesia Dei Bizottság és a Szent X. Piusz Testvériség szakértőiből hoztak létre abból a célból, hogy tanulmányozza a testvériség és az Apostoli Szék között még fennálló tanbeli nehézségeket.
Szívélyes, tiszteletteljes és építő légkörben kiemelték azokat a doktrinális kérdéseket, amelyekről az elkövetkező hónapokban tovább folytatódik az eszmecsere, várhatóan kéthavonta. Ezek között találjuk a következő témákat: az egyházi hagyomány, a VI. Pál-féle misekönyv, a II. Vatikáni Zsinat értelmezése a katolikus tanbeli hagyománnyal folytonosságban. Ide tartoznak még: az egyházi egység és az ökumenizmus katolikus alapelvei, a nem keresztény vallásokkal való kapcsolat és a vallásszabadság. A találkozón meghatározták a munka menetét és metódusát is - olvassuk az Ecclesia Dei Bizottság közleményében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép