Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Imádkozás
Út  (A)
Száz éve született a boldoggá avatás előtt álló Vándor József szalézi szerzetes
2009-10-28 Forrás: Magyar Kurír
Kubában és itthon, Dorogon is készülnek a száz éve született szalézi szerzetes, Vándor (Wech) József évfordulójának ünnepségeire. Kubában Kiállítás nyílik a fotóiból, emléktábla kerül a Carmen templom falára, koszorúzás lesz a sírjánál, és egy egész délelőttöt betöltő konferenciát tartanak, melyet Horvát János nagykövet nyit meg. Hamarosan egy könyvet is kiadnak Vándor József emlékére a magyar követség támogatásával.
A dorogi polgármesteri hivatal a város szülötte emlékére október 29-én rendez ünnepséget a Művelődési Házban. Köszöntőt mond Soraya Elena Ávarez Núnez, a Kubai Köztársaság rendkívüli, meghatalmazott nagykövete és Van Hecke Albert magyar szalézi tartományfőnök. A megemlékezés zárásaként a polgármester bemutatja azt az emléktáblát, amely Vándor József szülőházának falára kerül majd egy későbbi időpontban.

Vándor (Wech) József 1909. október 29-én született Dorogon és 1979. október 8-án hunyt el Santa Clarában (Kuba), hetven évesen. 1927-ben állt be novíciusnak a szaléziakhoz Péliföldszentkereszten, 1932. augusztus 13-án örökfogadalmat tett, majd tanulmányait Torinóban, Olaszországban folytatta, ahol 1936. július ötödikén szentelték pappá . Még ugyanebben az évben misszióba küldték Kubába, itt élt hívei által tisztelt és szeretett papként haláláig.

Boldoggá avatási eljárása 2003. október nyolcadikán kezdődött Santa Claraban. Az eljárás
első, egyházmegyei szakasza 2008. augusztus tizedikén zárult le. Az összegyűjtött iratokat a boldoggá avatás posztulátora Rómába vitte, ahol az eljárás tovább folytatódik. Azon hírek, melyek szerint Vándor Józsefet október 29-én avatják boldoggá, tévesek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép