Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A kisded (A)
Őszelő
A püspök a keresztény hit és erő példája
2009-10-30 Forrás: Erdély.ma
Október 29-én, 18 órai kezdettel Scheffler János mihamarabbi boldoggáavatásáért mutatnak be szentmisét a szatmárnémeti székesegyházban. Scheffler János 1887-ben született, 1942. március 26-án nevezte ki a pápa a szatmári egyházmegye püspökévé, március 28-án pedig a nagyváradi egyházmegye apostoli kormányzójává.
Püspöki útja során, a család fölemelését, a szegények, elesettek, öregek, betegek és árvák felkarolását, a hadbavonultak hátramaradottainak gondozását tartotta kiemelten fontosnak.

1948. szeptember 17-én, az akkor már kommunista állam egyik kormányrendelete felfüggesztette őt főpásztori működésében. Az államhatalom azonban nem elégedett meg ennyivel, 1950. május 22-én Kőrösbányára száműzte őt – az ottani ferences kolostort jelölve meg neki tartózkodási helyéül -, 1952. március 11-én pedig a Bukarest melletti Jilava-ra vitette.

A nagy kirakatpertől, amelynek szálait az állami hatóságok szorgalmasan szövögették, a halál által menekült meg 1952. december 6-án.

Sheffler János püspök mindannyiunknak példa a keresztény kitartás, a hit és az erő tekintetében is. A csütörtök esti misét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be, a szatmári papság jelenlétében, a boldogemlékű püspök mielőbbi boldoggá avatásáért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép