Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Asztali szobor
Nemzetközi Katonai zarándoklat Lourdes
20 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
2008-11-12 Forrás: Magyar Kurír
1989 óta tevékenykedik Magyarországon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz), a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezete. A 2009. februárjában esedékes huszadik évforduló alkalmából tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a szervezet székházában.
A sajtótájékoztatón részt vett Ugron Imre, a szervezet egyik alapítótagja, Kozma Imre, az MMSz elnöke és Vecsei Miklós ügyvezető alelnök. Kozma Imre az elmúlt húsz esztendő kihívásait, munkáját, eredményeit a 20 éves szeretetszolgálat jubileumi évének mottójául választott üzenettel fogalmazta meg: Magyarországnak van a legnagyobb szíve.

Ennek mintegy indoklásaként elhangzott: több nemzetközi gyűjtés alkalmával (a földrengések vagy szökőár sújtotta térségben élők megsegítéséért) Magyarország az egy főre jutó GDP-hez mérten készített kimutatás alapján az elsők között áll az adományozás terén. Ezt az állítást nemcsak statisztikák támasztják alá, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különböző akcióinál megtapasztalt segítő szándék megnyilvánulásai is. Kozma Imre ezek közül hármat emelt ki: 1989 augusztusában a keletnémet menekültek befogadásakor, illetve decemberben a romániai forradalom idején, majd 1991-ben a délszláv háború idején a magyarok nagylelkűségükről és szolidaritásukról tettek tanúbizonyságot, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig alighogy megalakult, máris kormányszervek és társadalmi szervezetek partnerévé vált.

Az MMSz a jubileumi év minden hónapjában külön akciót indít. Most novemberben például a korábbi évekhez hasonlóan – a koldusnak köpenyét odaadó Szent Márton napján – újra takarók gyűjtését hirdette meg azok számára, akik az utcán töltik a hideg téli éjszakákat.

Magyarország egyik legnagyobb és legszélesebb körben tevékenykedő karitatív szervezete 7 régióban, valamennyi megyében mintegy 350 helyen tevékenykedik Magyarországon. A 142 helyi csoportban, 203 intézményben 5000 aktív és körülbelül 15 000 mozgósítható önkéntes szolgálja a rászorulókat.

A szervezet honlapja: www.maltai.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép