Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Kegyszobor
Rembrandt: Krisztus a Galileai viharban
A BKV szerint nem szegték meg a megállapodást
2008-11-12 Forrás: Hírszerző
Nem mond ellent a szakszervezetekkel történt megállapodásnak a Stadionok metróállomás fölötti ingatlan eladása - állítja a BKV -, a társaság szerint ugyanis az adásvétel még az érdekképviseletekkel aláírt májusi megegyezés előtt létrejött, így nem vonatkozik rá a telephelyek eladásának tilalmáról szóló passzus. A szakszervezetek szerint azonban az érintett területet nem áprilisban, hanem augusztusban adták el.
A BKV álláspontja szerint a társaság nem szegte meg a szakszervezetekkel kötött megállapodást az egyik telephely egy részének eladásával, mivel azt egy 2006-ban kötött előszerződés alapján idén április 22-én értékesítették.

A közlekedési vállalat sajtóirodája kérdésünkre közölte: a BKV menedzsmentje az érdekképviseletekkel május 27-én - tehát a Stadionok metrómegálló fölötti ingatlan egy részének eladása után - egyezett meg, így az érdekképviseletekkel kötött megállapodásnak a telephelyeladás tilalmára vonatkozó pontja erre az ingatlanra nem érvényes.

Igazodva

A májusban hosszas huzavona után aláírt megállapodás egyik pontja szerint a BKV vállalta, hogy szeptember 30-ig nem zár be és ad el telephelyet, ezt a megállapodást a határidő lejártával a BKV új vezetése és a szakszervezetek december 15-ig meghosszabbították. A BKV alapító okirata értelmében a szóban forgó irodaépület központi telephelynek minősül.

A BKV közlése szerint az ingatlanrészt - a teljes telephely körülbelül egyhatodát - a cég 40 millió forint plusz áfáért adta el. Arra a kérdésre, hogy a vállalat mit tervez tenni a megmaradt ingatlanrésszel, a sajtóiroda szűkszavúan azt felelte: "a BKV Zrt. a még tulajdonában található területen fejleszteni kíván a továbbiakban - igazodva a környezet, a környék átalakulásához".

Amennyiben a BKV eladná a jelenleg 300 dolgozó munkahelyének számító Hungária körúti irodaépületet, a dolgozókat értelemszerűen ki kellene költöztetni. Hogy hová, arra a BKV úgy reagált, ez "az ingatlanfejlesztés függvénye".

Levélben fordultak

Amint arról a Hírszerző hétfőn beszámolt, a BKV szakszervezeteinek egy része levélben fordult a társaság vezérigazgatójához, nyolc napon belül választ várva az ügyben. Az érdekképviseletek álláspontja szerint a cégvezetés megszegte a megállapodásukat, mivel a cég szerintük augusztusban adta el az érintett ingatlanrészt. A szakszervezetek a levélben kérik az eredeti állapot visszaállítását, vagyis a bejegyzett tulajdonjog töröltetését.

Információink szerint a területrészt megvásárló ingatlanfejlesztőnek a telephely többi részére is elővásárlási joga van; a Szombathelyen bejegyzett cég bevásárló- és irodaközpontot tervez a ma még a BKV irodáinak otthont adó épület helyére. Ha a kft. valóban megveszi az ingatlant, akkor az átépítés során várhatóan hozzá kell nyúlni a kettes metró nemrég felújított állomásához is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép