Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Az élet diadala
Karika fatemploma
Csíkszeredában átadták a Julianus-díjakat
2009-12-06 Forrás: Erdély.ma
A rangos elismeréssel 1993 óta azokat jutalmazza az alapítvány kuratóriuma, akik munkájukkal, hivatásukkal a magyarságot szolgálják.
"Ebben az évben tulajdonképpen a magyar nyelvnek adományozzuk a Julianus-díjat, azoknak, akik a magyar nyelvet védik, vagy jelentős szerepet vállaltak abban, hogy a magyar nyelvet védjék" – mondta el Beder Tibor, a Julianus Alalpítvány elnöke.

A kitüntetettek között van Csáky Zoltán, a Duna Televízió munkatársa is, aki elmondta: „Tévés újságíró számára az igazi megbecsülést a közösség ragaszkodása és szeretete jelenti. Számomra külön öröm, hogy attól a közösségtől kaptam, amelytől immár 20 év és 500 kilométer választ el, de nyilván ez csak fizikai értelemben értendő".

Dupka György, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója a kárpátaljai magyarság önkormányzati képviselőjeként, a magyar szervezetek irányítójaként, nemzetpolitikai és szépirodalmi művek kiadójaként vehette át a díjat, amelyről így beszélt: „A Julianus-díj egy magyar szolidaritási díj is, amely az egész Kárpát-medencében egymás felé erőt sugároz illetve ráirányítja mindig azokra a problémákra a figyelmet, amiért ki kell állnunk és meg kell védenünk magyarságunkat."

Elismerésben részesült Fülöp Lídia, a Lugosi Irodalmi Kör vezetője, Kolár Péter, a kassai Thália Színház újjáalapítója, a csíkszeredai Lázár Zoltán és a besztercei Koszorús Zoltán, valamint az anyanyelve miatt megvert révkomáromi Malina Hedvig. A díjat szülei vették át Csíkszeredában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép