Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Topor Márta: Szt. Pál bazilika apszis
A szent család (A)
„A remény realizmusa” – P. Federico Lombardi SJ heti jegyzete
2009-12-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A néhány nap leforgása alatt történt pápai kihallgatások közül, melyek során a Szentatya fogadta a különböző országok miniszterelnökeit és a világ számos pontjáról érkező diplomáciai küldötteket, három fontosat emelhetünk ki.
Kuba új szentszéki nagykövetét fogadva a pápa megjegyezte, hogy az évtizedek során a számos probléma, köztük a helyi egyház tevékenységét nagyban korlátozó intézkedések és nehézségek ellenére, a két fél közötti diplomáciai kapcsolat soha sem szűnt meg, és az erre vonatkozó javulások számottevőek.

A Szentatya és az orosz államfő, Dimitrij Medvegyev találkozója alkalmat adott az Orosz Föderációval folytatott diplomáciai kapcsolatok felvételének bejelentésére, mellyel lezárult a húsz éven át tartó közeledési folyamat. Egy jelentős előrelépés ez: a szovjet kommunista uralom ellenséges magatartása ma már csak emlék.

Végül, Vietnám miniszterelnökének fogadását úgy kell értelmezni, mint egy újabb állomást az ázsiai országgal való kapcsolatok javításának útján, ahol a nagy lélekszámú és erős katolikus egyház ebben az évben jubileumot ünnepel, és az elmúlt években történt nehézségek ellenére is bizalommal tekint a jövő felé.

A Szentszék türelemmel és körültekintően folytatja a nemzetek felelőseivel való párbeszéd kialakítását a helyi egyházak, valamint a népek közötti béke és egyetértés megteremtésének reményében. Diplomáciáját nem gyengeségek vagy kompromisszumra hajló magatartás vezeti, hanem, ahogy azt már korábban is leszögezte: „a remény realizmusa”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép