Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Michelangelo: Özönvíz
Értünk emberekért
A hit megtartó ereje a felújított végvári templomba
2009-12-12 Forrás: Erdély.ma
Egyre több romániai magyar templomot újítanak fel a hívek jóvoltából. Legutóbb Temes megye legmagyarabb településének református temploma újult meg.
A legtöbb határon túli magyar településen, így Végváron is a magyarság legfőbb megtartóereje a vallási gyülekezetek.

A végvári református közösséget szolgáló templom 121 éves. Amikor a tatarozásnak nekifogtak, mindenki számára világos volt, hogy ezúttal sem lesz más a templom mennyezete: a csillagos égbolt megmarad. Ez a végvári templom jellegzetessége, amelyről minden magyar tud a Bánságban. A munkálatok idén áprilisban kezdődtek me és csaknem ötvenezer euróba kerültek. A költségeket többek között a végvári iskola eladásából fedezte a gyülekezet.

A Partiumban mintegy 280 gyülekezetet számlál a református egyház, a hívek lelki üdvét ugyanennyi templom szolgálja. Szerencsés módon szinte valamennyi jó állapotban van, sokat közülük az elmúlt években hoztak rendbe.

A végvári templom teljes felújítása mindössze hat hónapig tartott, pedig az elején azt hitték, 3-4 év alatt öltözik új ruhába.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép