Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

6. - Könyörögj érettünk!
Népviseletben.   sgy
Bécsben a béke lángja
2009-12-13 Forrás: Erdély.ma
Megérkezett Bécsbe a betlehemi Születés Templomában meggyújtott láng. A béke szimbólumát lámpásba zárva repülővel hozták az osztrák fővárosba, hogy ott az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei átvehessék és otthonaikba vigyék.
A bécsi II. kerületi szerb ortodox templom elé azért jött mindenki, hogy magával vigyen a lángból, amely 23 éve a népek közötti békére emlékezteti a fiatalokat. „Az évek során egy dzsembori, egy fesztivállá nőtte ki magát, ahol évről-évre nagyon sok cserkész találkozik Európa különböző országából" – mondja Szemerédi Tibor bécsi cserkésztiszt.

A betlehemi láng így eljuthat Erdélybe is. Az ott élőknek ez az adventi ünnepkör egyik legfontosabb része.

Gaál Sándor a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke hozzátette: „Átvéve a lángot, elvisszük haza, Erdélybe, és egész Erdély-szerte leosztjuk az ott lévő csapatoknak. Hazafelé menet Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely vár minket."

A betlehemi láng átadásába a Magyar Önkormányzatok Szövetsége is bekapcsolódott.

Pelyhe József Gödöllő önkormányzati képviselője elmondta: Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Gödöllőn a holnapi nap, ünnepélyes keretek között kerül szétosztásra a betlehemi láng a magyarországi megyék képviseletében jelen lévő településvezetőknek."

A lángra mindenki nagyon vigyáz, hogy karácsonyig folyamatosan égjen a béke jelképe.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép