Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Karácsonyi csokor
A maga teljességében
Szívünkben mély nyomot hagyott – vasárnapi elmélkedések
2009-12-16 Forrás: Magyar Kurír
Megjelent a napi evangélium emailben szolgáltatás működtetője, Horváth István Sándor könyve Szívünkben mély nyomot hagyott címmel. A három kötet a 2005 és a 2007 közötti időszak, egy teljes A-B-C év ciklus vasárnapi és ünnepnapi elmélkedéseit tartalmazza.
Az MKPK Titkárságának korábbi irodaigazgatója, a jelenlegi zalalövői plébános könyve előszavában így ír: „tíz esztendőn keresztül úgy hirdettem vasárnapról vasárnapra az Igét, hogy nem írtam le előre gondolataimat, de még egy vázlat sem készült sohasem, mert elégnek tartottam az átgondolást, elmélkedést. Talán hiba volt, talán nem, erre éreztem késztetést felülről. Pappá szentelésem után tíz évvel pedig arra éreztem késztetést, hogy leírjam a prédikációra való készület során támadt gondolataimat.

Több dolog motivált ebben. Rendezettebb, következetesebb készülethez akartam szoktatni magam, hogy elkerüljem a rutinosság veszélyeit a prédikációnál. A másik ok az internet adta lehetőségek felfedezése volt. A világhálóban olyan fórumra, eszközre találtam, amely kiválóan alkalmas az evangélium terjesztésére, amely papi hivatásom egyik fontos eleme. A lejegyzett prédikációs elmélkedéseket az evangéliummal együtt számos emberhez el lehet juttatni e-mailben. Az evangelizáció gyors, de egyáltalán nem felületes formája ez modern világunkban. Az ötlet megvalósult, s immár több mint 5 esztendeje közel húszezer személy kapja naponta elektronikus postaládájába a lelki üzeneteket. A könyvnyomtatás annak idején 30 év alatt terjedt el Európa országaiban. A jelek szerint az internet ennél sokkal gyorsabban meghódítja a világot, s nekünk, papoknak és igehirdetőknek kötelességünk, hogy küldetésünknek megfelelően használjuk az általa kínált lehetőséget.

E gyűjtemény, melyet a Szentíráson keresztül Istent egyre jobban megismerni akaró jó szándékú olvasó most kezében tart, tanúságtétel kíván lenni arról, hogy bennem milyen nyomot hagyott az évek során Isten szavának olvasása és hirdetése. Nem vagyok szentírástudós, s írástudó sem, ezért jelen elmélkedések nem helyettesítik az olvasók számára a hivatalos magyarázatok tanulmányozását, ha ennek szükségét érzik. Reményeim szerint gondolatébresztő írások ezek, amelyek felkeltik a vágyat másokban is Isten szavának olvasására és Isten megtestesült Igéjével, Jézussal való személyes találkozásra. Ő hagy mindannyiunk szívében mély nyomot” – zárul az előszó.

A könyv könyvkereskedelmi forgalomban kapható, továbbá megrendelhető az Új Ember Kiadótól a konyvesbolt[kukac]ujember.hu címen vagy telefonon: 1/317-3933. A három kötet kedvezményes ára együtt 3800.- Ft+postaköltség, kötetenként 1900 Ft/db+postaköltség. A megrendeléshez a könyv címét, valamint a megrendelő nevét és postai címét kell elküldeni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép