Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Jézus Szíve templom főoltára Pécs
Loyolai Szent Ignác
Csak engedéllyel lehet használni ezután a pápa nevét, címerét
2009-12-20 Forrás: Magyar Kurír
A Szentszék sajtóirodája szombaton délelőtt nyilatkozatot tett közzé, amelyben leszögezi, hogy a pápa nevének, címerének és a pápai jelzőnek a használatához a Vatikán előzetes jóváhagyása szükséges.
A közleményben szószerint ez áll:

„Főként az utóbbi években tanúi lehettünk a pápák személye iránt egyre növekvő szeretetnek és szívélyes megbecsülésnek. Emiatt sokan szeretnék felvenni nevét egyetemek, iskolák, kulturális intézmények, társulatok, alapítványok és más csoportok megjelöléséhez. Mindezt figyelembe véve a Szentszék leszögezi, hogy egyedül őt illeti meg a Péter utódainak kijáró tisztelet minden módon való védelme és jogossága. Ezért tehát védelmezni akarja a pápa alakját és személyi identitását minden olyan kezdeményezéssel szemben, amelyek a Szentszék jóváhagyása nélkül felveszik a pápák nevét és használják címerét olyan célokra és tevékenységekre, amelyeknek semmi vagy nagyon kevés közük van a katolikus egyházhoz. Olykor ugyanis egyházi vagy pápai emblémákkal próbálnak szavahihetőséget és tekintélyt kölcsönözni tevékenységeknek és szervezeteknek. Ezért tehát szükséges a Szentszék előzetes és kifejezett jóváhagyása minden olyan esetben, amelyek a pápa személyére, hivatalára vonatkoznak, tehát amikor a nevét, képmását és címerét vagy a pápai szót, jelzőt alkalmazzák."

A Szentszék sajtóirodája a fenti közleményt az olaszon kívül francia, angol, német, spanyol és portugál nyelven is megfogalmazta.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép