Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ismét egy szobor, Topor M.
Mindazon javak
Szó sincs kitiltásról – A plébánost támogatják a hívek
2009-12-21 Forrás: Evangélikus Egyház
Saját hívei és más környékbeli katolikusok is kiállnak a zamárdi plébános mellett, aki azt javasolta a helybélieknek: a kis Jézus csak szenteste kerüljön a városi betlehemi kompozícióba.
Megírtuk: Zamárdiban egyelőre üres a jászol, egyesek szerint azért, mert a plébános megtiltotta, hogy a kis Jézust ábrázoló baba már karácsony előtt a jelenet része legyen.

Kocsi György plébános korábban elmondta: ajánlást tett arra, hogy a kisded az adventi időszakban ne, csak december 24-én kerüljön a Betlehembe, hiszen egyelőre csak várunk a megváltóra.

– Szó sincs kitiltásról, aki ezt mondja, csak gyűlölködik – mondta el lapunknak Nagy Jánosné a zamárdi Polgári Asztaltársaság nevében és hozzátette: akadnak, akik boldogok, ha belerúghatnak az egyházba és a papokba.

A plébános véleménye megosztja az embereket, de a visszajelzésekből úgy tűnik, a déli parton egyre többen vannak, akik elgondolkodnak azon, hogy a Betlehem ilyenkor a kis Jézussal, vagy nélküle teljes. A gondolat védelmezői szerint a bennünket körülvevő rohanó világ is oka annak, hogy nem vagyunk képesek várakozni, pedig az adventnek éppen erről kellene szólnia.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép