Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Angyal várakozva (A)
Szépségében
Kápolna épülhet az orosházi kórház területén Pisont István labdarúgó felajánlásából
2009-12-22 Forrás: Evangélikus Egyház
Az Orosházi Önkormányzat Képviselőtestülete 2009. december 18-án, pénteken kora délután a testületi ülésen megvitatta a gádorosi származású, több mint harmincszoros magyar válogatott labdarugó játékos, jelenleg fiatalokat segítő Pisont István és családja felajánlását, hogy az orosházi kórház területén, saját költségükön kápolnát szeretnének építeni.
Az önkormányzati ülés 99 százalékos többséggel megszavazta ennek a páratlan felajánlásnak az elfogadását – tudta meg szerkesztőségünk Ribár János esperestől, aki telefonon már fel is vette a kapcsolatot a fővárosban élő Pisont Istvánnal.Ribár János esperes nemcsak megköszönte a labdarúgó felajánlását, hanem felajánlotta az evangélikus egyház segítségét is.

„Mindenképpen szeretnénk mi is kivenni a részünket ebből az akcióból – mondta Ribár János. – A Pisont család bár katolikus, mégis természetesnek tartják az ökumenikus együttműködést, és a további részletekről majd tárgyalunk. Pisont István elmondta, hogy a kápolna gondolata akkor született meg bennük, amikor édesanyjuk súlyos betegen az orosházi kórházba került, és ha elcsendesedve imádkozni akartak, akkor csak a kórház kertjének a fái közé tudtak csak kimenni. Ekkor érezték a szükségességét annak, hogy kápolnát kell építeniük az orosházi kórház területén. Megköszöntem az ajándékozó Pisont családnak ezt a karácsonyi ajándékot, és az egyházközség, valamint egyházunk vezetőségével egyeztetve megtervezzük, hogyan tudjuk kivenni a részünket ebből a nagyon fontos ügyből.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép