Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Virrasztás
1. - 2009. A 12. somlyói zarándoklatomon Isten bonyhádi népét vezettem
Harmincöt misszionáriust öltek meg 2009-ben
2009-12-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Latin-Amerikában 2009-ben a katolikus egyház a legmagasabb árat fizette evangelizáló munkájáért. Az egész világon összesen 35 misszionáriust öltek meg, ebből 22 papot Latin-Amerikában, Brazíliában hat pap lett az erőszak és bűnözés áldozata. Megemlítjük, hogy Afrikában ebben az évben négy misszionárius vesztette életét, köztük egy szerzetesnő.
December 13-án XVI. Benedek a déli Úrangyala alkalmával mondott beszédében megemlékezett a gyászos eseményekről: „Ezen a héten jutott el hozzám a szomorú hír néhány afrikai országból, hogy megöltek négy misszionáriust.” Miután felsorolta a három pap és az egy nővér nevét, hozzáfűzte: „Ők az Evangélium hűséges tanúi voltak, akik bátran tudták hirdetni az örömhírt, életük kockáztatásával is. Amikor közelségemről biztosítom gyászoló hozzátartozóikat és közösségeiket, mindenkit arra kérek, hogy egyesüljenek velem az imában, hogy az Úr befogadja őket Házába, vigasztalja meg azokat, akik siratják őket, és (karácsonyi) Érkezésével hozzon kiengesztelődést és békét.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép