Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Csillagok
ravatal
A szeretet mozgatja a történelmet. Lombardi kommentárja a pápa és a szegények közös ebédjéről.
2009-12-30 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek szegényekkel közösen elköltött ebéden vett részt szegényeivel december 27-én a Szent Egyed Közösség Trastevere városnegyedben található menzáján. Megrendítő élménynek nevezte a találkozót a Szentatya, aki teljes egyszerűséggel élte meg a szegényekkel töltött időt.
Federico Lombardi az eseményről szólva a szeretetet emelte ki. XVI. Benedek számára természetes, hogy találkozik betegekkel, nehézségekkel küzdő személyekkel – mondta a szentszéki szóvivő. Üzenet ez az egész egyháznak és a társadalomnak, hiszen olyan világban élünk, amelyben nem mindig egyértelmű a tőlünk eltérők, a gyengék, idegenek és a más nyelveket beszélők, más kultúrával és vallással rendelkezők befogadása. Problémát és nehézségeket jelent ez társadalmunk számára; ám a Szentatya példát mutat a bizalomról, amellyel mások felé fordul és arról, hogy együtt lehet élni másokkal szolidaritásban és barátságban.

XVI. Benedek és a Szent Egyed Közösség szegényei közötti találkozó során Lombardi atyát két epizód ragadta meg leginkább. Az egyik a Szentatya és a gyermekek találkozója. Az idős, bölcs ember bölcsességének, szeretetének legnagyobb ajándékát: Isten szeretetét adja a gyermeknek. A másik megragadó pillanat számára az volt, ahogy a pápa meghallgatta a hozzá közeledőket az ebéd során: a a távolabb ülők, akik nem tudtak közvetlenül szólni hozzá, odaléptek és a fülébe súgva elmondták történeteiket. A Szentatya mindig nagy figyelemmel hallgatja meg az embereket, így e szegények történeteire is nagyon odafigyelt – olvasható Federico Lombardi beszámolója a pápa és a Szent Egyed Közösség szegényeinek ebédjéről a Vatikáni Rádió honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép