Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Magyarország 1526-1606
Kolozsvári Szent Mihály templom 4.
Ökumenikus vesperást tartottak Pannonhalmán
2010-01-20 Forrás: Evangélikus Egyház
Az ökumenikus imahét keretében január 19-én, kedden este Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét Pannonhalmán. A pannonhalmi bazilikában tartott ökumenikus vesperáson a pannonhalmi szerzetesközösség, valamint a bencés gimnázium diákjai mellett a környék református lelkészei és azok családjai is részt vettek.
A zsoltározást követően Steinbach József református püspök szólt a közösséghez – az ökumenikus imahét központi témájának megfelelően – Krisztus feltámadásáról, az 1Kor 15,13–20 alapján. Igehirdetésében a mai ember hitének meggyengüléséről, és a Feltámadottba vetett hit szemléletet és életet megváltoztató erejéről beszélt. Amennyiben a keresztények nem hiszik eléggé Krisztus feltámadását, cselekvésük, életmódjuk hamis tanúsággá válik. Krisztus feltámadásának örömhíre viszont képes szelíd örömet, célt és elkötelezettséget ajándékozni az egyén és közösség életébe.

A vesperást követően a szerzetesközösség látta vendégül református vendégeit a főmonostor ebédlőjében, majd közös beszélgetésre került sor az egyházak mai helyzetéről.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép