Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Halottainkért
Zichy Jenő: Imádkozó asszony
Egy milliárd forint a Magyarországi Református Egyháznak
2010-01-22 Forrás: Református Egyház
A legtöbb és legnagyobb összegű 1 százalékos felajánlást, 3 milliárd forintot, csaknem fél millió adózótól a Magyar Katolikus Egyház kapta – derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból, második a Magyarországi Református Egyház, több mint 1 milliárd forinttal.
Összesen 817 000 adózó ajánlotta fel személyi jövedelemadóját a Magyarországon működő 169 egyház valamelyikének. Ez összesen mintegy 5 milliárd forintot jelent. Az egyházak közül a második legnagyobb összeget, több mint 1 milliárd forintot a Magyarországi Református Egyház kapta, amelyet 164 000 adózó jelölt meg kedvezményezettként. A harmadik legnagyobb támogatott a Magyarországi Evangélikus Egyház volt, amely számára mintegy 316 millió forintot ajánlott fel majd’ 46 000 adófizető.

Az egyházak mellett a kiemelt költségvetési előirányzatok számára összesen mintegy 2 milliárd forintot ajánlottak fel.
Ezek közül a gyermekszegénység elleni program kapta a nagyobb felajánlást, mintegy 1,6 milliárd forintot, míg a Nemzeti Tehetség Programra mintegy 417 millió forint gyűlt össze.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép