Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Caravaggio: Szent Jeromos
Mária ábrázolás
Az egyház kezdeményezései a földrengés után Haitin
2010-01-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Megállás nélkül folytatódik az egyházi mozgósítás a haiti népesség megsegítése érdekében. A nemzetközi katolikus ügynökségek már 12 helyet nyitottak a segélyek szétosztására. Az apostoli nunciatúra meghatározó ponttá vált a különböző segélykérelmek terén, pl. víz, rádió, ruha vagy gyógyszer igény esetében.
A katasztrófa helyszínein a Cor Unum Pápai Tanáccsal egyetértésben a Katolikus Segélyszolgálat (CRS) vezetésével koordinált módon folyik a segítségnyújtás. A szervezet az amerikai püspökök nemzetközi fejlesztési és segélynyújtási ügynöksége.

Olyan elkötelezettségről van szó, amely akkor is folytatódni fog, amikor véget ér a válsághelyzet – nyilatkozta az Osservatore Romano vatikáni napilapnak Paul Josef Cordes bíboros, a Cor Unum Pápai Tanács elnöke. A vatikáni dikasztérium munkája a katolikus jótékonysági intézmények kezdeményezéseinek koordinálása. Az egyház az emberek mellett marad akkor is, amikor szenvedésük már nem kerül be a hírekbe és senki sem siet majd a segítségükre. Kilenc nappal a földrengés után a helyzet továbbra is tragikus, folyamatosan növekszik a halottak száma a papok között is. 36 szeminaristáról nincs még hír. Ugyanakkor előkerülnek élő emberek a romok alól. A segélyek szétosztása terén felmerült kezdeti koordinációs problémák után most már az alapvető víz, élelem és gyógyszer szállítmányok elérkeznek a rászorulókhoz. Sok élet megmentésére, betegségek megelőzésére és elsősorban a remény visszaadására van szükség – állapította meg Cordes bíboros.

A Cor Unum Pápai Tanács napi kapcsolatban áll a Katolikus Segélyszolgálattal, amely az egyház segélyeit koordinálja a helyszínen dolgozó több, mint 300 munkatársával. Egymást követik a haiti püspökökkel, az apostoli nunciussal és a különböző katolikus karitatív ügynökségekkel folyó megbeszélések. Ezáltal rendszeresen áttekintik a helyzetet és célzottan cselekednek. A közeli Santo Domingo-ról folyamatosan érkezik további személyzet és kíséret a munka biztosítására. Az apostoli nuncius gyakran az emberek között van az utcákon és a pápa együttérzésével, a remény szavaival áll mellettük. Állandóan informálja a pápai tanácsot a helyzet alakulásáról.

Néhány nappal ezelőtt Santo Domingo-n nemzetközi konferenciát szerveztek az adományozók, akik létrehoztak egy szervezetet „Együtt Haiti jobb jövőjéért” elnevezéssel. Cordes bíboros az Inter-Amerikai Fejlesztési Bank elnökével beszélve kérte, hogy a válsághelyzetet követően is gondoskodjon a haiti lakosságról. A Cor Unum Pápai Tanács elnöke végül hangsúlyozta, hogy mindenhol nagy érzékenységet tapasztalnak haiti testvéreink szenvedése iránt. Ez annak a jele, hogy a szegények kiáltása meghallgatásra talál Istennél.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép