Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Megváltó születék
Ajándék
A Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának közleménye
2010-01-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A vatikáni dikasztérium, január 26-án kibocsátott közleménye szerint sajnálatát fejezi ki, hogy egy tömegtájékoztatási eszköz közzétette azt a szöveget, amelyet a katolikus és az összes ortodox egyház közötti teológiai párbeszédre létrehozott nemzetközi vegyes bizottság tanulmányoz.
közzétett dokumentum pusztán előzetes fogalmazvány. Felsorolja azokat a témákat, amelyeket a felek közösen kívánnak tanulmányozni és elmélyíteni. Ezek közül idáig mindössze néhányról folyt vita az említett bizottságban.

A vegyes bizottság legutóbbi ülését tavaly októberben tartotta a ciprusi Pafoszban, ahol kifejezetten leszögezték, hogy a szöveget nem teszik közzé mindaddig, amíg azt teljes egészében meg nem vizsgálják.

A bizottság a mai napig még nem fogadott el semmiféle közös dokumentumot, a közzétett szöveg tehát semmiféle hivatalos értékkel nem rendelkezik.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép