Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ajándék
Kolozsvári Szent Mihály templom  12.
A minőségi házasságért – A Házas Hétvége Debrecenben
2010-02-01 Forrás: Magyar Kurír
Összejövetelre hívták a keresztény szellemű, házasságukat a jóban megerősíteni vágyó párokat a debreceni Svetits Intézetbe január 30-án. A hatvanas években Spanyolországból indult Házas Hétvége Magyarországon 25 éve segíti a keresztény házaspárok egységét.
A statisztikai adatok szerint programjaikon eddig nyolc-kilencezer házaspár vett részt hazánkban, jelenleg pedig mintegy hétszáz kitartó pár gyakori résztvevője e hétvégéknek, amelyek után lehetőség van a rendszeres, speciális témákat feldolgozó találkozókra is, s ezek egy minőségibb párkapcsolat megélését teszik lehetővé. A hétvége azon túl, hogy személyes, segít többek között a párbeszédben és a vitatkozás kultúrájának fejlesztésében is.

„A házasságra szóló meghívás már a férfi és a nő természetében adva van, ahogyan ezek a Teremtő kezéből kikerültek.” (KEK 1603) A házasság tehát nem bizonyos kultúráknak, társadalmi struktúráknak szánt intézmény. „Nem arra kell várni, hogy változzék a világ – mondják a szervezők –, nekünk kell változnunk...” II. János Pál Mane nobiscum Domine (Maradj velünk Urunk) kezdetű apostoli levelében a házasságot mint az egység szentségét emeli ki. A házaspárt a Házas Hétvége is egységként kezeli.

Szarvas Péter miskolci plébános 1994-ben vett részt először a Házas Hétvége programján lelkivezetőként, s azóta is segíti őket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép