Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendégKépek a galériából

Kegyszobor
Feszület
Két új dokumentum készül a megszentelt életet élők számára
2010-02-02 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 2-a, Urunk bemutatásának ünnepe egyben imanap a megszentelt életet élőkért. Franc Rodé bíboros, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának prefektusa rádiónknak adott interjújában elmondta, hogy az utóbbi időkben lényegesen csökkent a világi testvérek száma. Ennek egyik oka lehet az is, hogy az egyház viszonylag kevés figyelmet fordít rájuk, holott fontos szerepet töltenek be az evangelizálásban.
Ősszel a Szerzetesi Kongregáció dokumentumot tesz közzé, amelyben a világi testvérek kérdésével foglalkozik. A másik készülőben lévő dokumentumot az Istentiszteleti és Szentségi Kongregációval közösen dolgozzák ki az imáról és a liturgiáról. A megszentelt életet élők számára ugyanis az imának központi helyet kell elfoglalnia. Ma, a felgyorsult életritmus következtében ez egyre nehezebbé válik. A fiatalok részéről pedig egyfajta tudatlanság tapasztalható a liturgia terén. Vannak olyan liturgikus elképzelések, amelyek nem mindig követik a jóízlést és nem felelnek meg az egyházi liturgia lelkületének. Szükség van tehát bizonyos korrekciókra. A készülő dokumentum első része az imával, második része pedig a liturgikus képzéssel foglalkozik. Mindkettő szükséges és hasznos a szerzetesek, szerzetesnők számára – nyilatkozta rádiónknak Franc Rodé bíboros, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának prefektusa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép