Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
13 felhasználó online
0 tag, 13 vendégKépek a galériából

Róma.  Az elefántos obeliszk.  Topor Márta
Háziáldás
Talentumainkat nem tarthatjuk meg magunknak
2008-11-17 Forrás: Magyar Kurír
A november 16-i Úrangyala-imádság alkalmából mondott beszédében a Szentatya a vasárnapi evangéliumi szakaszhoz kapcsolódva arra buzdította a hívőket, hogy jól gazdálkodjanak az Istentől kapott talentumokkal. A pápa megemlékezett a közlekedési balesetek áldozatairól is.
A mai evangéliumi szakasz arra figyelmeztet bennünket, hogy életünket, egészségünket, erőnket és tehetségünket nem azért kaptuk, hogy megtartsuk magunknak. Az a feladatunk, hogy a kapott talentumokkal jól sáfárkodva, láthatóvá tegyük Isten jelenlétét a világban – fogalmazott Benedek pápa.

Az ENSZ javaslatára minden év november harmadik vasárnapja a közlekedési balesetet szenvedettek emléknapja. A Szentatya imádkozott az elmúlt évben balesetben meghalt áldozatokért és családjaikért. Arra kérte az utakon közlekedőket, hogy legyenek, józanok és éberek az utakon, érezzék azt a felelősséget, amit másokkal szemben viselnek a közlekedés során. A Szűzanya óvjon mindenkit a világ útjan és autópályáin – fohászkodott Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép