Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ha az élet
Apátistvánfalvai Szent István templom oltára
A gyermekeknek szükségük van mind az anyai, mind az apai szeretetre
2010-02-08 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egy férfi és egy nő házasságán alapuló család a legnagyobb segítség, amelyet a gyermekeknek nyújthatunk – hangsúlyozta XVI. Benedek hétfőn délelőtt, a dikasztérium plenáris ülésének résztvevőihez mondott beszédében. A gyermekeket egységes és stabil családban kell felnevelni. A pápa erőteljesen elítélte az egyházi személyek által gyermekek ellen elkövetett visszaéléseket.
A házaspárok csak akkor élhetik meg a hiteles szeretetet és önátadást, ha személyes életük középpontjába Krisztust állítják. Mindent el kell követni azért, hogy a gyermekeket egységes családban neveljék fel. A gyermekeknek szükségük van mind az anyai, mind az apai szeretetre, amelyek kiegészítik egymást. A szülők különélése, válása negatív következményekkel jár a gyermekek számára. A család támogatása, jogainak, egységének és stabilitásának előmozdítása a legjobb módja annak, hogy óvják a kiskorúak valódi szükségleteit.

Az egyház, követve Krisztus példáját, az évszázadok során mindig gondjaiba vette a kiskorúakat. Sajnos több esetben, az egyház egyes tagjai megsértették a gyermekek jogait. Olyan magatartásról van szó, amelyet az egyház mindig is elítélt és továbbra is ezt teszi. Jézus tanítása, miszerint a gyermekek példáját kell követnünk ahhoz, hogy bejussunk a mennyek országába, mindig sürgető felhívást jelentenek, hogy a gyermekek iránt mély tiszteletet tápláljunk.

„Aki csak egyet is bűnre csábít a (bennem) hívő kicsinyek közül, annak jobb volna, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe dobnák” (Mk 9,42) – emlékeztetett Jézus szavaira a pápa. Ezek a szavak mindnyájunkat arra köteleznek, hogy mindig ébren figyeljünk ennek a tiszteletnek és szeretetnek az életben tartására. A Szentszék üdvözölte a gyermekek jogairól szóló nemzetközi egyezményt, az örökbefogadásra, egészségügyi ellátásra, oktatásra vonatkozó pozitív határozatokat. Az egyezmény kitér továbbá a fogyatékkal élők oltalmára, a gyermekek erőszak, szexuális és egyéb kihasználása elleni védelmére – mondta a Pápai Család Tanács plenáris üléséhez intézett beszédében XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép