Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet A
IV. Miklós
Már az idén boldoggá avathatják a szatmári vértanú püspököt
2010-02-11 Forrás: Magyar Kurír
Most, a romániai püspökök ad limina látogatása alkalmával találkozott először XVI. Benedek pápával Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök. Mint a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta, röviden szóba került a szatmári egyházmegye viszontagságos története, a mostani helyzet és a kisebbségi lét nehézségei, valamint két boldoggáavatási ügy is.
A püspök hétfői találkozójukon beszámolt a pápának a hívek és papok elkötelezettségéről, és a papi hivatások születéséről. Schönberger Jenő azt is megemlítette, hogy hamarosan elindul Scheffler János vértanú püspök boldoggáavatási ügye a szatmári egyházmegyében. Hozzátette, hogy a Szentatya akaratából akár ez hamarabb is a végére érhet. A pápa „mosolygott, és azt mondta, ha vértanúról van szó, már idén vagy jövőre meglehet a boldoggáavatás”.

A Szentatya tájékozott volt a 2004-es egyházmegyei zsinat eseményeiről is, és ismerte az akkor elfogadott tíz éves pasztorális tervet is.

Hétfő reggel Szent Péter sírjánál koncelebrált az egész romániai püspöki kar latinul. Majd tiszteletüket tették a Klérus- illetve a Hittani Kongregációnál. Schönberger Jenő meglátogatta az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsát is, mivel annak a felelőse, ahol a romániai helyzetet mutatta be. Szerdán a Szenttéavatási Kongregációba mentek, ahol nem csak Scheffler János, hanem egy másik boldoggá avatandó püspök, Hám János is szóba került.

A szatmári egyházmegye testvérpüspöksége a passaui, ahol a Szentatya született.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép