Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Útmenti feszület
Pécs Irgalmasok temploma
Boldogan éltek, míg...
2010-02-12 Forrás: Magyar Kurír
A Házasság Hete rendezvénysorozat, melyet Szeged városában második alkalommal rendeznek meg, filmvetítéssel, előadással és gyermekrajz-kiállítással folytatódott február 9-én és 10-én.
Február 9-én a Tűzbiztos Házasság (Fireproof) című amerikai filmet tekinthették meg az érdeklődők a Házasság Hete keretében. A helyszín a Baptista Imaház volt, ahol sok fiatal gyűlt össze a különböző testvéregyházak képviseletében. A vetítést beszélgetés követte Szili Mihály vezetésével.

Ugyanezen a napon Párkapcsolatok a Szentírás mérlegén címmel tartott előadást Czagány Gábor református lelkész a Honvéd téri Református Gyülekezet nagytermében. Az előadó rövid történeti összefoglaló után az ószövetségi és az újszövetségi házasságképről, annak is elsősorban lelki dimenziójáról beszélt kiemelve, hogy mindkét fél számára a Krisztusi szeretet a mérce és a cél. (Ef 5.21.-5.33.) Ha erre törekszenek, és amilyen mértékig megvalósítják, Isten megjelenik kapcsolatukban, mint a harmadik fél, velük él. Házasságuk az örök életre nyitott „kis egyház” lesz

Február 10-én a „Boldogan éltek míg…” című gyermekrajz-kiállítás megnyitójára került sor.

A Házasság Hetére kiírt gyermekrajz-pályázaton szegedi és a zsombói általános iskolások adták be munkáikat, melyeknek egy-egy népmeséhez kapcsolódóan kellett a házasság témájáról szólniuk. Az esemény művészeti vezetője Szűcsné Kopasz Kinga a szegedi Karolina Iskola igazgatóhelyettese volt. Megnyitó beszédet mondott Maróti Antalné, a zsombói Koós Károly Iskola igazgatója. Az eseményen felléptek Kerekes Enikő népdalénekes és tanítványai.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép