Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Szent István király
Nagycímer
Orosz anyák a születés utáni abortusz ellen
2010-02-12 Forrás: Magyar Kurír
Két, fogyatékos gyermekeket nevelő orosz anya panaszt tett egy újságíró ellen, aki cikkében azt javasolta, lehetővé kellene tenni a genetikai betegséggel született csecsemők megölését. A Speed-Info lap cikkírója, Alekszandr Nyikonov szerint a szülőknek jogot kellene adni ahhoz, hogy megölhessék értelmi fogyatékossággal vagy más fejlődési rendellenességgel született csecsemőjüket. „Végezzünk velük, hogy ne szenvedjenek" című cikkében a szerző könyörületességnek nevezi a „debil" csecsemők elpusztítását.
A cikk nyomán két, fejlődési rendellenességgel született gyermekeket nevelő anya, Sznyezsana Mityina és Szvetlana Starkova panaszt nyújtott be az Orosz Újságírók Szövetségéhez. Mint mondták, céljuk nem Nyikonov felelősségre vonása, hanem az, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek elleni diszkrimináció kultúrájára, amely az egész országra jellemző.

„Az újságíró véleménye nem egyedi; a felmérések szerint az orosz lakosság negyede hasonlóan vélekedik. Idegenek jönnek oda hozzám az utcán azzal, hogy elvakult vagyok, és megérdemlem a sorsomat. Orvosok és szociális dolgozók tagadják meg munkájuk elvégzését csak azért, mert a gyermekem súlyosan fogyatékos" – mondta Starkova (képünkön – a szerk.) a február 2-i meghallgatáson. Az asszonyok ügyvédje hozzátette: Nyikonov javaslata, hogy a „selejtes" csecsemőket öljék meg, félelmetesen emlékeztet a náci fajelméletre.

Az Újságírószövetség szélsőségesnek minősítette Nyikonov cikkét, és felszólította a Speed-Info című lapot, hogy közölje Mityina és Starkova ellenvéleményét. A Szövetség döntése jogilag nem kötelező, de a meghallgatáskor a felek kinyilvánítják, hogy elfogadják a testület ajánlását – olvasható a Szabad Európa Rádió honlapján, ahol angol-orosz nyelvű videó is látható az esetről.

A „születés utáni abortusz" a halál kultúrájának logikus lépése. Ha a fogantatás nem választóvonal, miért éppen a születés lenne az? Természetesen a könyörületesség nevében... A kérdés csak az: ki és milyen alapon mondja meg, hogy ki a „selejt"?
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép