Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Várd
Közzétették a Torinói lepel kiállításával kapcsolatos eseményeket
2010-02-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Minden készen áll a Torinói lepel kiállítására, amelyre április 10-e és május 23-a között kerül sor. Utoljára tíz évvel ezelőtt, 2000-ben a Jubileumi évben tették közszemlére a leplet. XVI. Benedeket május 2-ára várják Torinóba. A lenvászon lepel idén megújult külsővel kerül a látogatok elé, ugyanis 2002-ben egy konzerváló eljárásnak vetették alá, amely során néhány szerves lerakódást eltávolítottak.
Február 17-én szerdán Rómában közzétették a torinói programok listáját: kiállításokat, film és színházi bemutatókat. Különösen a „Jézus. Test és arc a művészetben” című kiállításra várnak majd számos látogatót, amely április 1-én nyílik majd.

Giuseppe Ghiberti prelátus, a lepelért felelős egyházmegyei Bizottság elnöke, a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta: az első dolog az, hogy megértsük, mi is a lepel valójában, mert a maga egyediségében különleges tárgy. Azon kívül, hogy egy nagyon régi és rendkívül értékes szövet, egyedisége a rajta látható alaknak köszönhető. Az anyag közepén ugyanis egy olyan ember látható, akit keresztre feszítettek, és a leplen felfedezhető elemek is megfelelnek az Evangéliumokban olvasható szenvedéstörténetnek.

A fogékony lelkű embereknek, különösen a hívőknek egy nagyon érdekes tárgy, hiszen az Evangélium tükre, üzenetének visszhangja, így a evangelizálás eszköze is.

És mint a hithirdetés elősegítője az egyháznak felelőssége, hogy időnként közelebb hozza a lehető legtöbb zarándokot ehhez az áldott valósághoz. Az idei kiállításra több mint 2 millió látogatót várnak a szervezők.

Torino nagy érdeklődéssel, izgalommal és szeretettel készül a Szentatya látogatására – nyilatkozta Giuseppe Ghiberti prelátus.

1998-ban Ratzinger bíboros járt már nálunk A Hittani Kongregáció munkatársaival, és előadást is tartott, melynek anyagát később kiadtuk. Most biztosan kevesebb ideje lesz, de mi sokkal izgatottabban készülünk érkezésére és várjuk a nekünk szóló tanítást.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép