Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A zsidók Jézus halálát kívánják Pilátustól
Angyali üdvözlet
Megalakult a Székely Konyha Egyesület
2010-02-24 Forrás: Erdély.ma
Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére a pékek és a húsfeldolgozók után a gazdasszonyok is egyesületbe tömörültek. A Székely Konyha Egyesület február 19-én a székelyföldi gazdasszonyok által előállított termékek egységes arculattal és védjeggyel való ellátása, valamint a „biotermék” és a „tradicionális termék” minősítés megszerzése, illetve a termékek piaci értékesítése érdekében alakult meg.
Az egyesület szeretne minél több székely gazdát, gazdasszonyt a tagjai között tudni, ugyanis térségenként konyhákat hoznának létre, ahol a gazdasszonyok az erdőből begyűjtött gombát, gyümölcsöt és a háztáji gazdaságban megtermelt javakat dolgoznák fel.

A csíkszeredai székhelyű egyesület már megtette az első lépéseket, hogy jogi személlyé válhasson. Minden olyan gazda és gazdasszony tagja lehet, aki hagyományos termékeket állít elő.

Az egyesület nem csupán a nagyobb üzletláncok polcaira szeretné eljuttatni a gazdasszonyok termékeit, hanem a külön egyesületbe tömörült pékek és húsfeldolgozók áruit forgalmazó bolt megnyitását is tervbe vette. Az érdeklődők a tagsági igényt a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési és Programigazgatóságán jelezhetik.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép