Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

IV. Orbán
Pantheon kupolája
Akik segítettek nekünk...
2010-02-26 Forrás: Keresztény Magyarország
Kata agydaganata és kemoterápiája kapcsán sok segítő emberrel, alapítvánnyal találkoztunk. Most, hogy itt az 1%-ok ideje, arra gondoltam, hogy az irántuk érzett hálánkat úgy juttatjuk kifejezésre, hogy az ismeretségi körünkben terjesztjük hírüket, ajánljuk őket a figyelmetekbe az adóbevallás kitöltésénél. Hogy milyen szempontok szerint? Rengeteg olyan alapítvány van, ami a rákos gyerekek segítését tűzi zászlajára.
Kedves Barátaink!


Biztosan teszik is a dolgukat, de mi alapvetően kevés alapítványtól kaptunk valódi segítséget. Azoktól viszont igen komoly segítséget. Ezeket mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe:


1. Daganatos Gyermekekért Alapítvány (www.dgy.hu)

A Tűzoltó utcai gyermekklinika minden napjában jelen vannak. Zeneterápiás, művészetterápiás foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, ami iszonyatosan sokat jelent nekik (és nekünk szülőknek). Gyógytornászaik járják az osztályokat. A kemoterápia megviseli a gyerekek nyálkahártyáit, amin segíteni lehet például Bioptron lámpával. Egy Bioptron lámpa kb 150.000 Ft-ba kerül, ők ingyen adnak nekünk kölcsön bármikor! A legnagyobb segítség viszont, ami Tőlük kaptunk, az a szülők elhelyezése a gyerekek kórházi tartózkodásának idejére. Egyrészt ún. BABA-MAMA SZOBÁKAT tartanak fönn a klinika épületében, másrészt LAKÁSOKAT TARTANAK FÖNN, amikben szintén szülők szállhatnak meg. Az onkológián sajnos nincs arra lehetőség, hogy a szülő a gyerek mellett aludjon, de kaphatunk helyet a baba-mama szobában, hogy ha baj van, akár éjjel is kéznél legyünk. A segítők fizetése, a lakások fenntartása, gyógyászati gépek, eszközök vásárlása igen sok pénzbe kerül, de tanúsíthatjuk: minden fillér eljut hozzánk, a rákos gyerekek családjaihoz.

2. Démétér Alapítvány (www.demeterhaz.hu)

Kata életesélyeit növelheti az őssejt-transzplantáció, amit a Szent László Kórházban végeznek. Itt a Déméter Alapítvány segít bennünket. Megkerestek bennünket, hogy miben tudnának segíteni. Fenntartják a Demeter-házat, ahol a transzplantált gyerekek szülei lakhatnak családostul a transzplantáció legalább 1 hónapos ideje alatt. Van, aki fél évet is eltölt itt. Ez egy apartmanház, aminek földszintjén közös nappali és konyha található, az alagsorban pedig fürdőszobás szobákban lakhatnak a családok. Iszonyú igyekezet érződik a ház minden szögletében: hogy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a beteg gyerekek családjainak: mosógépek, játékok az együtt lakó testvérek számára, nagyon jól felszerelt konyha, TV, számítógép, internet stb. Egy ekkora méretű apartmanház rezsije iszonyatos pénzt emészt föl, és a fenntartás, javítások, személyzet is sokba kerül. Talán nem kell ecsetelnem, hogy mennyit számít egy beteg kisgyerek számára az, hogy vele lehet a családja élete nehéz pillanataiban. Hogy mennyit jelent ez a felépülésében...

3. Csodalámpa Alapítvány (www.csodalampa.hu)

A 3 év fölötti beteg gyerekek egy kívánságát teljesítik, mint a mesében... Járják a klinikát, és ha felbukkan egy új kis beteg, azonnal ott teremnek, és jegyzik a kívánságot. Kata nagy álma egy olyan kis konyha volt, mint kis barátnőjéé, Kingáé. No hát még annál is nagyobbat és gyönyörűbbet kapott az Alapítványtól: lila és rózsaszín kis konyhát, pont a "kedvenc színeiben". :-) Azóta is megunhatatlan játéka. Amikor a kórházi tartózkodások után hazamegyünk, első útja mindig a kis konyhájához vezet, és elmélyült főzőcskézésbe kezd rég nem látott kis csodabirodalmában. :-)

Remélem, senki nem bántódik meg, hogy egy-egy általa preferált alapítványt esetleg nem reklámozok, de mi valóban ezeken a helyeken láttuk azt, hogy a legnagyobb odafigyeléssel, segítő szándékkal keresik a lehetőségeket, hol tudnák a legtöbbet segíteni nekünk. Külön kiemelem velük kapcsolatban, hogy nem nekem kell kinyomoznom őket abban a lelkiállapotban, amikor próbálunk életben maradni egy ilyen diagnózis után is, hanem ott termettek mellettünk, az első pillanatban megfogták a kezünket, és kísérnek bennünket ezen a nem éppen irigyelt úton végig.

Ha még nem döntöttetek az 1%-ról, akkor idén talán ide is küldhetitek... :-)

Kata (és talán a többi rákos kisgyermek) nevében köszönjük:

Babai-Belánszky család
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép