Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Telizsák
Kostka Szent Szaniszló
Ülésezett az MKPK Ifjúsági Bizottságának Tanácsadó Testülete
2010-03-04 Forrás: Magyar Kurír
Március 3-án került sor Budapesten a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága Tanácsadó Testületének tavaszi rendes ülésére. Az ülés résztvevői először beszámolókat hallgattak meg az elmúlt időszak egyházmegyei, illetve országos ifjúsági rendezvényeiről: a legtöbb helyen adventi és farsangi programokat, lelkigyakorlatokat, jótékonysági akciókat, bálokat, keresztutat, kézműves foglalkozásokat és kisebb regionális ifjúsági találkozókat rendeztek, több helyen tartottak tisztasági imaesteket is.
Bakos Károly, a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának egyik főszervezője beszámolt a február 5. és 7. között Esztergomban megtartott rendezvényről, majd a testület az egyetemi pasztoráció képviselőivel való szorosabb együttműködés lehetőségeit vizsgálta meg.

Szó esett a Hajszoló (Országos Katolikus Ifjúsági Vezetőképző) következő képzésének indításáról. Az elmúlt évfolyamban 50 fiatal végezte el a képzést.

Az egyházmegyék elmondták terveiket a következő negyedév ifjúsági programjait illetően is. Számos helyen tartanak nagyböjti lelkigyakorlatokat, virágvasárnap az ifjúsági világnapot ünneplik, zarándoklatok, táborok, ifjúsági találkozók lesznek.

A tanácskozáson szóba kerültek az idei országos ifjúsági rendezvények, így többek között a Márianosztrai Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat (április 30-tól május 2-ig), a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó (május 15.) és az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat (július 14-18.) előkészületeiről hangzottak el beszámolók. Idén október 15. és 17. között a három történelmi keresztény egyház és az Ökumenikus Ifjúsági Iroda ismét megrendezi a 72 óra kompromisszum nélkül című országos ökumenikus ifjúsági szociális hétvégét.

2011 nyarán Madridban rendezik meg a következő ifjúsági világtalálkozót. A tanácskozás résztvevői a rendezvényre való felkészülésről és a Chemin Neuf Közösség által szervezendő előtalálkozón való részvétel lehetőségeiről beszélgettek Varga Gergellyel, a Chemin Neuf Közösség nemzetközi ifjúsági felelősével, aki a közösség nevében meghívta a magyar fiatalokat erre az előtalálkozóra.

Szó esett még a KözösPont ökumenikus ifjúsági misszió idei terveiről, a tanácsadó testület őszi tanulmányi napjairól, valamint a Katolikus Ifjúsági Mozgalom fennállásának 20. évfordulója alkalmából március 6-án tartandó ünnepségről.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép