Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A rudabányácskai oltár
Repülő galamb
Egyházi kórházakat hoznának létre
2010-03-05 Forrás: Erdély.ma
Egyházi kórházakat hozna létre a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. A kórházak a terv szerint a visszaszolgáltatott egyházi ingatlanokban működnének – írja a Krónika című kolozsvári napilap pénteki számában.
Szülészettel, gyerekgyógyászattal, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kezelésével is foglalkoznának az orvosok az egyházi kórházhálózatban Csűry István királyhágómelléki református püspök elképzelése szerint. Kiegészítő szolgáltatásként kedvezményesen látnák el a rossz anyagi helyzetben élőket, az árvákat.

Nagyváradon két telket és két épületet visszakapott a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK). Emellett Szatmár és Szilágy megyében is vannak olyan ingatlanjai az egyháznak, amelyekben kórházak működhetnének – nyilatkozott a lapnak Csűry István, aki szerint eleinte külföldről hívnának orvosokat, elismert professzorokat, mégpedig azért, hogy olyan betegeket is elláthassanak, akik akár a technikai felszereltség, akár a biztosítás hiánya miatt más romániai egészségügyi intézményekben gyógyíthatatlannak számítanak.

Az egyházkerület már régóta jó kapcsolatot ápol németországi és svájci kórházakkal, orvosokkal, akik eddig is sokszor segítettek a nagybeteg egyháztagokon. Emellett a magyarországi Segítő Jobb Alapítvány is számtalanszor támogatott már anyagilag olyanokat, akik az egyházkerülethez fordultak segítségért.

Ha kiépül az egyházkerület területén a keresztyéni lelkületet is figyelembe vevő kórházhálózat, nem csak a református híveket várják majd.

A kórházakat anyagilag a különböző helyekről remélt támogatásokon kívül egyházon belüli biztosítási rendszer is segíthetné, amelyhez akár a testvéregyházak tagjai is hozzájárulhatnának – nyilatkozott a püspök.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép