Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Cristkindl-Markt, Topor M.
Eger Minorita templom
Megnyílt a XVI. Benedek nemzetközi könyvesbolt
2008-11-19 Forrás: Magyar Kurír
November 18-án Tarcisio Bertone bíboros, államtitkár megnyitotta Rómában a „XVI. Benedek nemzetközi könyvesboltot”, a Vatikáni Könyvkiadó harmadik, a pápáról elnevezett árusító pontját.
Ez a könyvesbolt egyfajta „agóra” , amely tág teret ad Péter utóda és a püspökök tanításának, és „felerősíti” a katolikus kultúra hangját, hogy hatást gyakorolhasson korunkra – mondta a bíboros a könyvesbolt megnyitóján.

A megnyitó időpontját is éppen arra a napra jelölték ki, amikor a Szent Péter- és Szent Pál-bazilika felszentelésére emlékezünk, hogy ezzel is kifejezzék a boltnak az egyház fejéhez való kötődését. „Atyáink székesegyházak és bazilikák építésével akarták átadni nekünk azt hitet, amit elődeiktől kaptak – fogalmazott Bertone bíboros –, ma pedig egyre fontosabb, hogy az istentiszteleti helyek mellett más helyek is létrejöjjenek, amelyek az igazság terjesztését szolgálják, teret adnak a keresztény tanítás kutatásának és elmélyítésének, hogy az egyre szélesebb körben elterjedjen és átjárja a világot.”

A bíboros hangsúlyozta, hogy kétségtelenül kapcsolat áll fenn e hely és a Szent Péter tér valamint a Szent Péter-bazilika között. Ez a tér a bazilikával együtt a katolikus világ szíve: mindenki számára nyitott hely, ahová sokan érkeznek, és az „ismeretlen Istent” keresve találkoznak az igazsággal, amikor a pápa szavát hallgatják. Majd azt kívánta, hogy ez a könyvesbolt is hasonló „tér” legyen, ahol Istennel találkozhat, aki oda belép.

A II. János Pálról, valamint VI. Pálról elnevezett nemzetközi könyvesbolttal együtt ez a harmadik is szoros együttműködésben végzi tevékenységét a Vatikáni Kormányzósággal és a L'Osservatore Romanóval – írja a SIR.

A bolt a Szent Péter tér melletti XII. Piusz téren található.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép