Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Húsvét öröme
Kolozsvári Szent Mihály templom  14.
„Egy szimfóniához hasonlóan meg kell teremteni a hangok harmóniáját”
2010-03-11 Forrás: Vatikáni Rádió
A Hittani Kongregáció prefektusa ezt a metaforát alkalmazta az elmúlt napokban az anglikánok katolikus egyházhoz való csatlakozását illetően. Az Osservatore Romano cikke arról tájékoztat, hogy a bíboros a kanadai Kingston egyetemének Newman Központjában mondott beszédet.
Utalással az Anglicanorum coetibus k. apostoli konstitúcióra, Levada bíboros hozzátette: azok az anglikánok, akik teljes és látható szeretetközösségre kívánnak lépni a katolikus egyházzal, megkülönböztetett hangot jelentenek majd az egyházi közösségben, csakúgy, mint ahogy egy zenekarban a különféle hangszerek együttesen szólaltatnak meg egy szimfóniát. Az Apostoli konstitúció logikus következménye hosszú évek párbeszédének, amely 1966-ban kezdődött VI. Pál pápa és Michael Ramsey Canterbury érsek történelmi találkozójával. A mostani eredmény egyik gyümölcse annak a több mint 30 éve tartó munkának, amelyet az Anglikán-Római Katolikus Nemzetközi Bizottság (Arcic) folytat. Ebből a párbeszédből számos dokumentum született különféle hitbeli kérdéseket illetően. Levada bíboros megjegyezte, hogy nők püspökké szentelése negatív hatással lenne az egységtörekvésre. Az, hogy a papság csak férfiak hivatása, nem pusztán gyakorlati, hanem doktrinális természetű kérdés, amelyet nem lehet háttérbe szorítani.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép