Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyalok glóriával (A)
Mária ábrázolás
Sajtóapostolok találkozója a Kaposvári Egyházmegyében
2010-03-13 Forrás: Magyar Kurír
Március 12-én, először szervezett találkozót a kaposvári püspökség, a sajtóapostolok számára. Mindenki meghívást kapott, aki akár a helyi egyházközségekben, akár az egyházmegyében részt vesz az írott vagy elektronikus sajtó munkájában. Mintegy harmincan jöttek el a találkozóra.
Varga László püspöki irodaigazgató köszönte meg munkájukat, majd Lőrincz Sándor, a Spiritusz egyházmegyei lap főszerkesztője tartott előadást. Elmondta, hogy 12 évvel ezelőtt a kaposvári egyházmegye az egyházmegyék között elsőként adott ki egyházmegyei újságot. Szólt az egyházi sajtó felelősségéről. Mint mondta, az egyházi sajtósoknak a keresztény értékeket kell továbbadniuk, sokszor a sötétségben kell fényt adniuk az embereknek.

Szóba került az egyházmegyei lap további sorsa, hogyan lehetne színesíteni, újabb rovatokkal gazdagítani. A jelenlévő katolikus iskolák tanárnői elmondták, hogy diákjaik inkább az internetről tájékozódnak. A Siófokról, Nagykanizsáról, Kaposvárról, Kaposszerdahelyről, Marcaliból, Miklósiból, Balatonlelléről, Gamásról, Kéthelyről, Murakeresztúrról, Kutasról érkezett résztvevők arról számoltak be, hogy a kis falvakban inkább az írott sajtó jut el az emberekhez. A Miklósiban élő szerzetesek például 16 éve plébániai értesítőben tájékoztatják a 11 kistelepülés népét. Megszólaltak a nagyobb városok képviselői, akik már internetes honlappal és plébánia értesítővel is rendelkeznek, mint Kaposvár és Nagykanizsa. A legnehezebb a televíziókkal való kapcsolat: de vannak pl. olyan helyek, mint Marcali, ahol vasárnaponként élőben közvetítik a szentmisét, vagy Nagykanizsa, ahol minden héten 10 perces egyházi műsor van.

A találkozó résztvevői elhatározták, hogy ezen túl évenként találkoznak, legközelebb egy szakmai napot szerveznek, ahova meghívnak olyan előadókat, akik segíteni tudják munkájukat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép