Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XI. Benedek
Gyermeki lélekkel
Közösségépítők, templomépítők – egyedülálló kezdeményezés Magyarországon
2010-03-17 Forrás: Vatikáni Rádió
A szerda délelőtti általános pápai kihallgatáson a magyar zarándokok között jelen volt egy 42 fős pátyi csoport is. A Budapesttől 21 km-re lévő település katolikus hívei saját erejükből építenek templomot. Az audiencia után felkereste stúdiónkat Schumicky András, a közösség és a templomépítés vezetője, akit megkértünk, hogy ismertesse a példaértékű kezdeményezést.
Vendégünk többek között beszámol arról, hogy a Szentatyának az általános kihallgatás végén jelképes ajándékot adtak át az épülő templomhoz kapcsolódóan, amelyet Szent Imrének, egyben II. János Pál, „a fiatalok pápája” tiszteletének kívánnak szentelni.

A templom bronzkapuját a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Ozsvári Csaba ötvösművész tervezte, és azt 80 %-ban el is készítette.

Schumicky András, Ozsvári Csabával és a közösség több tagjával együtt Kozma Imre atya imacsoportjához tartozott a 80-as években, a zugligeti plébánián. Az akkor szerzett hitbeli élmények ma is segítenek a nehézségek, az akadályok leküzdésében – emlékezik vissza a pátyi templomépítők vezetője.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép