Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Naplemente (A)
Pille
A hétvégén beköszönt a tél
A következő napokban egy anticiklon meggátolja a nyugat felől érkező enyhébb léghullámokat, így az északi területeken felhalmozódott hideg levegő a hétvégén akadály nélkül zúdulhat a Kárpát-medence térségébe. Beköszönthet a tél!
Szerdán még nem számítunk komoly időjárás-változásra, de északnyugat felől már egy gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat. A front felhőzetének köszönhetően borongós időre van kilátás és elszórtan alakulhat ki gyenge eső, szitálás, északkeleten és a hegyvidéki tájakon hószállingózás, havas eső. A délutáni órákban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, néhol - főleg a dunántúli megyékben - megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete +2 és -3 fok között alakul, míg délután +7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön marad az erősen felhős, vagy borult idő és elszórtan, majd estétől szórványosan lehet kisebb eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Átmenetileg megenyhül az idő, 7-11 fokos maximumok lehetnek.

Pénteken egész nap borult időre számíthatunk kezdetben elszórtan, majd sokfelé esővel, záporesővel. Néhol kiadós mennyiségű eső is eshet. Viharos lesz a délnyugati szél, mely késő estétől északnyugatira fordul - ezzel megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő bezúdulása, így a szombat hajnali órákban egyre többfelé havazás, hózápor válthatja fel az esőt.

A hétvégén már télies időjárás várható, viharos északi széllel, nappal -2, +3, reggel -3, -10 fokos értékekkel. A köpönyeg.hu előrejelzése készülésének időpontjában történt számítások szerint főleg vasárnaptól többfelé lehet havazás, hózápor, néhol - elsősorban a magasabban fekvő tájakon és északkeleten - megmaradó hóréteg is képződhet.

A folytatás is téli időt ígér, a délutáni órák hőmérséklete jóval elmaradhat a sokéves átlagtól – általában csak +5 fok alatti maximumokra van kilátás. Az éjszakai lehűlés is erősödik, néhol kemény fagyok (-5, -10 fok) is előfordulnak.

Az autósoknak már csak néhány napjuk maradt arra, hogy megfelelően felkészítsék a járműveket: szükséges a +7 fok alatt rugalmasságukat és tapadó-képességüket elvesztő nyári gumik, és az ablakmosó folyadékok lecserélése, illetve nem árt megvizsgáltatni a fékberendezést is. Jön a tél, készüljünk fel rá!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép