Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Tiziano festménye
Debrecenben indult az országos kilenced-zarándoklat
2010-03-26 Forrás: Magyar Kurír
Országos kilenced-zarándoklat kezdődött március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Debrecenben. A Budapest, Székesfehérvár, Kecskemét környéki zarándokok délelőtt szentségimádáson fohászkodtak a papi, szerzetesi hivatásokért, a családokért, a hívekért, majd szentmisén vettek rész, amelyet Bosák Nándor megyéspüspök mutatott be a város Szent Család-templomában.
A főpásztor homíliájában az angyali üdvözlet két fontos mondatára hívta fel a figyelmet. Gábor angyal köszöntése - „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr!”(Lk 1,28) – arra utal, hogy Mária hivatása Isten nagy művének, gondolatának része. Ezért Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe a hivatás gondolatának, forrásának, születésének az ünnepe. Miért fontos, hogy imádkozzunk a hivatásért, amikor a hivatás Isten gondolata? Imáinkban kifejezésre juttatjuk azt, hogy fontosnak tartjuk Isten hívását, és meg akarjuk köszönni az Ő ajándékát.

A másik mondatban Mária válaszára figyelünk. „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” (Lk 1, 38) Mária megérti az Úr hívását, vállalja és egész szívvel odaadja magát. Fohászunk tehát azért is szól, hogy akik meghívást kaptak, azok Mária lelkületével betölthessék a rájuk bízott feladatot.

Ezután a főpásztor Debrecen templomaira utalt a több ezer lakótelepi család között megépített Szent Család- és a Gyümölcsoltó Boldogasszony napján felszentelt Megtestesülés-templomra, valamint a háromszáz éves Szent Anna-templomra, amely akkor épült, amikor a városban csak egy katolikus család élt (ma ez a templom az egyházmegye székesegyháza). A templomok titulusaiban benne van a szülői, nagyszülői nevelés, a megtestesülés, amely a hivatásnak a kezdetét az elindulásnak a forrását is jelképezi.

A zarándokok a délutáni órákban megismerkedtek a város nevezetességeivel, majd keresztutat végeztek a Szent Anna-székesegyházban. Az országos szent imakilenced következő állomásai: Újtelek, Izsák, Kolontár – Devecser – Borszörcsök, Mezőkövesd, Novaj, Kunszentmárton, Szentes, Tihany, Balatonfüred, Veszprém, Nagybörzsöny, Ipolyszakállas (Ipel’sky Sokolec) – Bény (Bina), Rábakethely, Magyarföld, Balatonkeresztúr, Pápa, Győr.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép