Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Békéscsabai Római Katolikus Plébánia oltára
Árpád kori templom
Luthertől a pápáig címmel adománygyűjtő futás indult
2010-04-06 Forrás: Evangélikus Egyház
Magdeburg és Torgau Luther-városokból indult húsvét hétfőn az az adománygyűjtő futás, amely 2000 kilométeren át egészen Rómáig vezet. A váltófutás a Luthertől a pápáig címet viseli.
A kéthetes akcióban öt nemzet összesen 25 sportolója vesz részt, akik a keresztény egyház egységére helyezik megmozdulásukkal a hangsúlyt és a futás során, a kenyai parasztok számára gyűjtenek adományokat. Az útszakasz annak a távnak felel meg, amelyet annakidején Luther Márton is Wittenbergből Rómába vezető útja során megtett, 500 évvel ezelőtt.

Hétfőn a futók Wittenbergbe érkeztek, majd innen kedden indulnak tovább az úgynevezett Bibelmobil (Biblia-mobil) kíséretében, amelyet a két nagy egyház hozott létre a Biblia népszerűsítésére. A programot egyébként istentiszteletek és kulturprogramok keretezik.

Ezen a héten érkeznek majd el a futók Eislebenbe, Erfurtba, Eisenachba, Gothába, Schweinfurtba, Rothba és Augsburgba is.

A két hétig tartó futásban összesen 21 férfi és négy nő vesz részt. A futók Lengyelországból, Németországból, Olaszországból, Kenyából és az Egyesült Államokból származnak.

A csapatot 15 segítő kíséri és egy mentőautó, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat bocsátott rendelkezésükre.

A tervek szerint 2010. április 19-én érkeznének Rómába.

Mint ismeretes, Luther Márton 1510-ben az Erfurti Konvent megbízásából utazott Rómába, az Augusztinus-kolostorok között kitört vita miatt. XVI. Benedek pápa 2010. április 21-én fogadja majd audiencián a futókat, akik a katolikus Caritas rendelkezésére bocsátják majd az összegyűjtött adományokat.

A pénzt a kenyai polgárháborúban károkat szenvedett parasztok között fogják szétosztani.

A futók 15 szakaszra osztották az utat, amelynek során váltják majd egymást. Az éppen nem futók autókkal és buszokkal mennek majd a helyszínek között.

Az akció támogatói között az egyházak mellett prominens sportolók, világklasszis atléták is megtalálhatóak.

Luther Márton utazása mellett az akció keretében egyébként XVI. Benedek pápa öt évvel ezelőtti pápai beiktatásáról is megemlékeznek majd 2010. április 19-én.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép