Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Értünk emberekért
Topor Márta  Tasteverei este
Dr. Bábel Balázs távirata: Isten útjai kifürkészhetetlenek! - Teljes részvéttel a gyászoló nemzet iránt
2010-04-11 Forrás: Evangélikus Egyház
Hiába is keressük a titkát a tragikus szombati repülőszerencsétlenségnek, amelynek következtében Szmolenszknél kilencvenhét lengyel testvérünk lett a robbanás, a tűz, a zuhanás áldozata. Köztük jeles lengyel állami vezetők, politikusok, főpapok, emlékező zarándokok. Csak az Úr ismerheti az út kanyarulatait és végét. Csak ő adhat megnyugvást és a miértekre ő tud csak válaszolni. Minden magyar osztozik a baráti nemzet gyászában, de különösen is érintettek azok, akik azért is dolgoznak, hogy a két nép közötti jó kapcsolat új és újabb lelki gyümölcsöket érleljen.
BÁBEL BALÁZS KALOCSA-KECSKEMÉTI ÉRSEK – úgy is, mint a KECSKEMÉTI KAROL WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONT ALAPÍTÓJA - táviratban fejezte ki együttérzését a krakkói testvéregyházmegye vezetőjének illetve Wadowice egyházi és önkormányzati elöljáróságának.Tiszta szívű lengyel hazafikat vesztettünk el Lech Aleksander Kaczyński elnök úr és a vele utazó emlékező zarándokok tragikus halálakor. Kérem fogadják legőszintébb részvétünket.

A III. Lengyel Köztársaság 4. elnöke és a vele utazók emlékét örökre megőrizzük. Tiszta szívű lengyel hazafit vesztettünk el Lech Aleksander Kaczyński elnök úr személyében, olyan – mélyen hívő – katolikus államférfit, aki a magyar-lengyel barátság őszinte támogatója volt. Fájdalmas, hogy már nem tudjuk őt fogadni, hiszen megerősített ígérete szerint tervezett magyarországi látogatása alkalmával szeretett volna eljönni hozzánk, a kecskeméti Wojtyla Házba amelynek személyesen is támogatója volt..

Fájdalmukban osztozva idézzük emlékezetünkbe II. János Pál leghíresebb próféciáját: Ne féljetek! - ne féljetek attól, hogy befogadjátok Krisztust és az ő erejét, ne féljetek éstárjátok sarkig a kapukat Krisztusnak és az ő megváltó erejének.

Főpásztori köszöntéssel:

Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép