Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Feltámadás
Új egyházi elnök az Európai Kolping Szövetség élén
2008-11-20 Forrás: Magyar Kurír
Az Európai Kolping Szövetség új prézest (egyházi elnököt) választott Ottmar Dillenburg kölni pap személyében.
Dillenburg eddig a Kolping németországi szövetségének prézese volt, az Európai Szövetség vezetését Alois Schrödertől vette át, aki hét éven át volt ebben a tisztségben. Az Európai Kolping Szövetség nem kormányzati (NGO) szervezetként jelen van az Európa Tanácsban, és az emberi jogok védelmében tevékenykedik.

A Kolping Szövetség következetesen szervezett katolikus társadalmi mozgalom. A helyi szervezetek Kolping Család Egyesületekként működnek. A Kolping-családok egyházmegyénként vagy több egyházmegyét átfogó régióban szerveződnek, ezek adják végül egy ország nemzeti Kolping-szövetségét. Az európai kontinensen eddig megalakult 18 nemzeti Kolping-szövetség az Európai Kolping Szövetség keretében működik együtt.

Az országos szövetségek kontinensenként is egyesületbe tömörülnek, és így alkotják a Nemzetközi Kolping Szövetséget, amely jelenleg a világ 54 országában, közel 600 000 taggal működik. A Nemzetközi Kolping Szövetség jelenlegi elnöke 2001-től Axel Werner nemzetközi főprézes.

Magyarországon jelenleg három egyházmegye Kolping-családjai alkotnak egy-egy körzeti szövetséget. Az ország 12 egyházmegyéjéből így 4 körzeti szövetség jött létre. Mindegyiknek saját körzeti vezetősége és egy főállású titkára van. A Magyar Kolping Szövetség országos egyházi elnöke Bolberitz Pál.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép