Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Feszület a Vatikáni Rádió egyik stúdiója falán, Topor M.
VII. Orbán
„Hirdessétek mindenkinek a hit szépségét”
2010-04-18 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 17-én, szombaton este, az államelnöknél tett udvariassági látogatása után a Szentatya felkereste a fővárostól 13 km-re fekvő Rabat helységben Szent Pál barlangját, ahol a Népek Apostola a hagyomány szerint három hónapot töltött, hirdetve Isten Szavát. Szent Pál barlangját a máltai hívek helyi egyházuk mérföldkövének tekintik, ahol a sziget első keresztény közössége megszületett. A barlang feletti Szent Pálnak dedikált templom 1653-ban épült.
A Szentatya rövid szentségimádás után köszöntötte az egybegyűlt híveket, akik között jelen volt 250 misszionárius. „Ma ugyanaz az evangélium, amelyet Pál hirdetett, továbbra is megtérésre buzdítja ezeknek a szigeteknek a lakóit” – mondta. Mint Péter apostol utóda arra buzdította a máltaiakat, hogy megújult lélekkel hallgassák Isten szavát, követve elődeik nyomdokait. A misszionáriusoknak az egész egyház nevében megköszönte, hogy tanúságot tesznek a feltámadt Úrról és életüket mások szolgálatának szentelik.

A máltaiak, különösen a fiatalok, saját életkörülményeik között, tegyenek tanúságot a katolikus hit szépségéről és gazdagságáról.

Az emberi élet szent mivoltát, a házasság és a család méltóságát fenyegető oly sok veszéllyel szemben kortársainknak szükségük van arra, hogy emlékeztessük őket: mint Isten gyermekei nagy méltósággal rendelkezünk és Krisztustól magasztos hivatást kaptunk.

XVI. Benedek a vendégek aranykönyvébe a következő üzenetet hagyta a máltai híveknek: „Ezen a szent helyen, amely őrzi Szent Pál zarándoklatának nyomait, azért imádkozom, hogy hozzá hasonlóan mi is megismerhessük, szeressük és szolgáljuk a békében és örömben feltámadt Urat. Isten áldja meg Máltát és Gozót”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép