Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A római metróban, Topor M.
Medjugorje Szűzanya
A Torinói lepel közszemlére tételének első hetéről
2010-04-20 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 10-e óta több mint 276 ezer zarándok rótta le tiszteletét a Torinói halotti lepel előtt, és az eddigi foglalások szerint mintegy 1 millió 634 ezer zarándok érkezik a következő hetekben a világ minden pontjáról, így az Egyesült Államoktól egészen Srí Lankáig.
Április 17-én éjszakai imavirrasztást tartottak a halotti lepel előtt, melyet a város bíboros érseke, Severino Poletto vezetett. „Az éjszakai virrasztás jelentősége, hogy megadja számunkra a lehetőséget Jézus szenvedéstörténetének meghallgatására” – foglalta össze az esemény jelentőségét Severino Poletto bíboros érsek. Több mint 2000 fiatal vett részt az imavirrasztáson, melynek folyamán Jézus szenvedéstörténetéből olvastak fel részleteket Lukács evangélista szerint. A gondolatébresztő és megindító zenei összeállítások még inkább hozzájárultak annak a hangulatnak a megteremtéséhez, mely az elmélkedés és az ima különleges pillanatait jelentették a résztvevőknek.

Vasárnap az olaszországi haderő és a rendőrségi alakulatok több mint 4500 tagja vett részt Torinóban a szentmisén, majd díszfelvonulást tartottak a dóm közelében, melynek végén Giuseppe Ghiberti atya, a Sindone Egyházmegyei Bizottság elnöke és Fiorenzo Alfieri, a Sindone kiállítás Bizottságának elnöke köszöntötték a felvonuló katonai és rendőrségi alakulatokat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép