Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ha sikert
Angyalos címer
Éjszakai zarándoklat Rómában Szent Péter nyomdokain
2010-04-22 Forrás: Vatikáni Rádió
A Falakon kívüli Szent Sebestyén templomból indul és a Szent Péter bazilikában ér véget az az éjszakai zarándoklat, amelyet április 23-áról 24-re virradó éjszaka tartanak a hivatások 47. világnapja alkalmából. A világnapot április 25-én, Húsvét negyedik, ún. Jó Pásztor vasárnapján ünnepeljük.
A római szemináriumok és egyes szerzetesi intézetek által szervezett zarándoklat pénteken éjjel fél 12-kor indul az Appia Antica mellett található Szent Sebestyén templomból. Itt Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke fogadja a zarándokokat, kifejtve a zarándoklat témáját: „Jézust keressük Péter nyomdokain”. A menet éjjel fél egykor indul el, a zarándoklat minden egyes állomásánál katekézis hangzik el a következő témákról: mit jelent ma a keresztény élet választása, az első vértanúk példája, mi az új evangelizálás jelentősége, Néri Szent Fülöp, római pap példája. A zarándoklat szombaton, hajnali 6 órakor érkezik meg a Szent Péter bazilikába, ahol fél 7-kor Vallini bíboros szentmisét mutat be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép