Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

oltár
Topor Márta:  A Szt. Péter bazilika óriási méretei
A Duna Televízió továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió műsorát
2010-04-24 Forrás: Magyar Kurír
Műholdas kapacitásán továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió adását a Duna Televízió – jelentette be Cselényi László elnök. Mint ismeretes, az ORTT szerdai döntésével a Klubrádiónak ítélte a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es budapesti frekvenciát, amellyel megfosztotta a katolikus rádió budapesti hallgatóit a jó minőségű URH vétel lehetőségétől.
A Duna Televízió nevében Cselényi László elnök felajánlotta: a Magyar Katolikus Rádiónak a Magyar Rádió MR1 és MR2 csatornájához hasonlóan helyet biztosít műholdas kapacitásában. Az elnök kiemelte: nem kívánja a döntést minősíteni, vagy annak törvényességét vitatni, de mivel a Magyar Katolikus Rádió a Duna Televíziónak évek óta komoly szakmai, stratégia partnere – s hallgatótábora többnyire Duna TV nézője is –, ezért hozzásegíti az adót, hogy műsorát műholdon keresztül sugározhassa mind az öt kontinensen.

Cselényi László szerint az alapítása óta eltelt közel hét év során a Magyar Katolikus Rádió bizonyította, hogy közszolgálati műsora megfelel az igényesség, a korszerűség és elfogulatlanság követelményének. „Megítélésünk szerint Magyar Katolikus Rádió egy politika feletti, ökumenikus szellemiségű, keresztény tanokat hirdető médium, amely nem egy egyszerű 'imarádió', hanem a magyar értékek szolgálatában álló jelentős nemzeti kulturális fórum” – fogalmazott a Duna Televízió elnöke.

„A Duna Televízió missziója sok tekintetben egyezik a Magyar Katolikus Rádió által közvetített értékekkel, ezért tartjuk fontosnak, hogy segítsük a közműsorszolgáltató adásának terjesztését” – mondta Cselényi László.

A Duna Televízió elnöke hangsúlyozta: a sugárzás költségei nem terhelik majd az állami költségvetést, mert az a meglévő műszaki kapacitások átcsoportosításával megoldható. Cselényi kifejtette, hogy az adás műholdas továbbításáról ugyanúgy leszerződne a Duna Televízió a Magyar Katolikus Rádióval, mint tette a Magyar Rádió esetében. Az elnök reméli, hogy az együttműködésnek nincs jogi akadálya, mert a Magyar Katolikus Rádió közműsor-szolgáltatóként olyan tartalmat szolgáltat, amely a médiatörvény szerint támogatható.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép