Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

pápa
Lourdes-i Citadella
Húsvét 4. vasárnapja
2010-04-25 Forrás: Csukor Árpád
Húsvéti időszakunknak e vasárnapján, - a Feltámadt Jézus, - jó Pásztor alakjában áll elénk. Aki életét adta juhaiért. Nyáját (bár kissé távoli, - maradinak tűnő kép ez, a mai embernek…) táplálja, gondozza. Szeretettel vezet bennünket.
Nekünk pedig, - köszönetet kell mondanunk a mai napért, - s mindenért.
Hogy alkalmat nyújt, - akárcsak néhány bensőséges percre, - amikor megköszönhetjük Neki, az Őhozzá szólás kegyelmét, ajándékát. Hogy tudunk Hozzá fordulni, - ésszerű meghajlásra kész értelmünkkel. Hogy soha sem vagyunk magányosak, mert beszélhetünk Vele bármikor. A szó szoros értelmében beszélgethetünk vele, - mi, a semmi, a csekélység, -
a mindenség Urával. S Ő felel, ha kérdezzük. Irányít, - Szívét és Kezét nyújtja felénk, értünk. Kétségeink közepette is. És minél jobban, erősebben halljuk hangját, annál kevesebb lesz a kétség bennünk. Szólhatunk Hozzá úgy, ahogyan anyánk, nagyanyánk tanította. Vagy úgy, ahogyan a nagy gondolkodók, költők, zenét szerzők, szentek adják ajkainkra a szót.
Bármily körülményekbe helyez bennünket az élet, rá tudjuk bízni magunkat. Akkor is, ha a bánat fojtogat. Akkor is, ha lázadni lenne kedvünk. Megköszönhetjük Néki, hogy Ő lázadozva is szeret minket. Hogy amikor bocsánatát kérjük, Ő szívesen megbocsát. Hogy kételkedő elménket megvilágosítja. Hogy bizonygatja nekünk: „Ne féljetek!” Ne féljetek, mert rövidek a tévelygéseitek, - és én, mindig visszavezetlek titeket magamhoz! S milyen jó, hogy képesek vagyunk megfogalmazni a köszönetet, - a hála szavát, - amikor észrevesszük, hogy visszataláltunk Hozzá.

Ő sohasem néz gyanakodva ránk, - mint némelyek, embertársaink közül.
Mert Ő önmagunknál is jobban ismer bennünket.
Meghallgat, válaszol és képes örömre váltani kétségeinket.
Köszönjük meg Neki, a Hozzá szólás gyönyörűségét.
S bátran bízzunk abban, hogy Ő elfogadja gyarló szavú, hálával telt köszönetünket!

Éppen ezen a szép, - tavaszi vasárnapon!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép