Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
XVI. Benedek
Képeket keresnek papokról a papság évében
2010-04-29 Forrás: Magyar Kurír
A Szombathelyi Püspöki Levéltárat egyre többen keresik fel a Szombathelyi Egyházmegye, illetve egyházközségek történetét kutatva. Az utóbbi időben gyakran fordulnak a levéltárhoz azzal a kéréssel, hogy egy-egy plébánosról, káplánról szeretnének fotót vagy illusztrációt.
A levéltár fényképtára meglehetősen kevés fotót őriz, és azok is elsősorban püspökök hagyatékaként kerültek oda. Így például rengeteg fénykép van Kovács Sándor megyéspüspök bérma-körútjairól, de egyetlenegy sincs Pintér Józsefről, Gaál Sándorról vagy azokról a papokról, akik sokat tettek egyházukért és egyházmegyéjükért – olvasható a Szombathelyi Egyházmegye felhívásában.

A levéltár ezért arra kéri a plébániákat, híveket, hogy az egyházközségükben a múltban szolgálatot teljesítő lelkipásztorokról küldjenek fotókat a következő címek egyikére:

Szombathelyi Püspöki Levéltár
9700 Szombathely, Szily János utca 2.
fenykep[kukac]martinus.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép